CHANOEKA

maandag 29 november 2021
20.00 uur
Stadhuisplein (Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

Opperrabbijn Jacobs viert chanoeka in Kampen


De viering van dit jaar vindt plaats op het Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen

Chanoeka Kampen 2021

De Chanoekaviering vindt dit jaar - in overleg met de gemeente - niet plaats bij de voormalige synagoge aan de IJsselkade, maar bij het 𝗦𝘁𝗮𝗱𝗵𝘂𝗶𝘀 op het burgemeester Berghuisplein in Kampen. Een uitstekende locatie met voldoende ruimte voor iedereen om volgens de coronaregels het licht van de chanoekia te ontsteken.
Opperrabbijn Jacobs is blij met deze alternatieve locatie bij het Stadhuis. Zo mag het wonderlijke licht van Chanoeka in deze donkere coronatijden ook schijnen op de overheid, die voor moeilijke keuzes staat.

De viering van vorig jaar ín de synagoge was - vanwege de huidige museale functie van het gebouw - een uitzondering vanwege de strenge coronaregels en het vermijden van grote samenkomsten. Het was voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog met alle verschrikkingen van dien, dat het licht van de chanoekia weer in de synagoge brandde. Volgens opperrabbijn Jacobs een historisch en emotioneel moment; met in onze gedachten de in concentratiekampen vermoorde Joodse gemeenschap van Kampen.

Aan de chanoeka-viering van Vrienden Synagoge Kampen werken mee: opperrabbijn Binyomin Jacobs, loco-burgemeester Jan Peter van der Sluis, David, Paulien en Jonathan Cohen uit Kampen en klezmerband Mishmash van Quintus.

Dit jaar kunnen we weer meer bezoekers verwelkomen; zij het met inachtneming van de coronaregels, waaronder 1,5 meter afstand van de bezoekers. Omdat Chanoeka een religieuze viering (en geen evenement) is, is een QR-code vooralsnog niet nodig.
Mochten er wijzigingen zijn in regelgeving, tijdstip en locatie, dan maken we dat bekend in onze media. Houd onze website en Facebook daarom in de gaten voor het actuele programma.
We zien er naar uit u weer te ontmoeten en dit wonder van het Licht samen te vieren.
www.vriendensynagogekampen.nl

Kijk voor een impressie van voorgaande jaren op: FOTO'S (vriendensynagogekampen.nl) en lees het bericht hieronder.