lezing

maandag 2 december 2019


LEZING RABBIJN MOSHE PELEG

Vanwege een onverwacht meerdaags bezoek van rabbijn Moshe Peleg uit Jeruzalem aan Kampen, hebben wij een spontane lezing georganiseerd op maandag 2 december.

Moshe Peleg is de eerste rabbijn, die een lezing gaf voor Vrienden van Synagoge Kampen. We hebben een mooie relatie opgebouwd en willen zijn werk in Jeruzalem graag ondersteunen. Hij wilde zelf graag een lezing voor ons verzorgen in de voor hem inspirerende zaal aan de Buiten Nieuwstraat (trek warme kleding aan).

Peleg woont in de ultraorthodoxe wijk Mea Shearim en werkt als directeur van het Shorashim Center onder kansloze jongeren in het centrum van Jeruzalem. De nood is zo hoog, dat hij - naast de huidige opvang - dringend woonruimte nodig heeft voor zo'n dertig jonge vrouwen. Peleg laat een korte video zien van zijn werk en zal er over vertellen.

De rabbijn geeft ook uitleg over de diepere betekenis van het Joodse feest Chanoeka. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

De avond van maandag 2 december aan de Buiten Nieuwstraat 17 in Kampen begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Toegang vrij. Wel is er een collecte om het werk van rabbijn Peleg te ondersteunen.

***

CHANOEKA

dinsdag 24 december


met opperrabbijn Benyomin Jacobs
dinsdag 24 december
21.00 uur
Buiten bij de voormalige Synagoge
IJsselkade 33
Kampen